Sagt om oss

Ur Södermanlands Nyheter den 6/4 2006
…det är något jättehäftigt med ljudet från fem saxofoner som spelar och fraserar likadant och speciellt när vi får ljudet naturligt utan uppmickning …
…och så himla bra spelat! Speciellt i andra avdelningen där insatser och komp funnit varandra helt…
Fride Jansson
Musikskribent

Programmet ”Livsglädjes” helhetsintryck var såväl visuellt som musikaliskt oerhört tilltalande och texterna mellan musikstyckena livstolkande och spred stor glädje.
Bo Johansson i Hälsingtuna församling
Kontraktsprost i Norra Hälsingland

I egenskap av saxofonspelande jazz- och studiomusiker, har jag nöjet och förtroendet att samarbeta med gruppen ”5sax&komp”. Entusiasm och hög ambitionsnivå är några av de positiva intryck som slår mig i samband med våra repetitioner och konserter.
Ett regelbundet och målinriktat arbete har resulterat i en väl sammansvetsad orkester med stor musikalisk bredd och kvalitet, där repertoaren är lämpad för bl.a. jazzklubbar och kyrkokonserter. Humor och spelglädje är egenskaper i gruppen som också blir till glädje hos publiken. Därför blir varje speltillfälle med 5sax&komp en härlig upplevelse att se fram emot.
Ulf Andersson

5sax&komp var våra gäster på jazzklubben i maj 2007. Ensemblen överraskade med ett näst intill professionellt sound med lyhördhet och dynamik som främsta kännetecken. Bandet ger intryck att vara synnerligen välrepeterat och förenar spänstighet med härlig ”lay-back”. Repertoaren rymmer alster från mainstream-jazzens mittfåra med enstaka – men njutbara – utflykter till jazz i folkton. 5sax&komp är välkomna tillbaka.
Lennart Dahlbom
Ordförande Hudiksvalls jazzklubb

5sax&komp är ett av flera lokala band i Nyköping. Med den speciella sättningen förmår 5sax&komp framföra klangfull och harmonisk musik, såväl kammarjazz som andra jazzgenrer. Gruppen utvecklar hela tiden sin repertoar. Dessutom inbjuder bandet ofta gästsolister som innebär nytänkande och nya utmaningar.
5sax&komp är kända långt utanför Nyköping och därmed en stolthet för hemkommunen.
Mats Karlsson
Ordförande i JazzOn

”Det är alltid en glädje att lyssna till 5 sax och komp. Inte bara för spelglädjen och det professionella soundet. Upplägget att varva musik med lästa tänkvärdheter på ett så genomarbetat sett är helt unikt.”
Henrik Rudsäter
Komminister i Nyköpings Alla Helgona församling

”Tänkvärt” med 5sax&komp. Det var en fantastiskt fin föreställning. Stämningsfullt och musikaliskt begåvat. REKOMMENDERAS !!                                                                        Amie  Norberg ,Kyrkgruppen i Husby-Oppunda